ZF Live. Dana Vilaia, managing partner, NewsLex: Anul trecut au intrat cam 1.000 de avocaţi juniori în barou. Firmele de avocatură chiar renunţă la o parte din aceşti angajaţi din cauza pandemiei, iar pe juniori nu mai are cine să-i mai înveţe practica avocaturii

Autori: Răzvan Botea , Iulian Anghel 27.07.2020

Digitalizarea şi programele informatice vor juca un rol foarte important în avocatură.

Dana Vilaia, managing partner al platformei de educaţie juridică NewsLex, a spus în cadrul emisiunii ZF Live că pandemia are efecte şi în piaţa avocaturii. Avocaţii juniori care ies de pe băncile facultăţii întâmpină probleme în a învăţa practica avocaturii.

„Business-ul nostru mai are o componentă de training virtual pentru avocaţi, care constă în cursuri pentru avocaţii juniori. Când un ju­nior intră în acest domeniu are doar cunoş­tinţele teoretice şi nu pe cele practice, nu ştie efectiv cu ce se mănâncă o opinie legală, cum să scrie un contract şi aşa mai departe“, a spus ea.

Dana Vilaia a spus că anul trecut au intrat în barou circa 1.000 de avocaţi juniori, iar pandemia a făcut ca unele firme de avocatură să renunţe la angajaţii fără experienţă.