Igor Grosu, CEO al CityLink: Vrem să ajungem la 600 de maşini şi 800-1.000 de biciclete. Vom lansa serviciul de car-sharing în Constanţa şi Braşov până la finalul anului

Autor: Alex Ciutacu 27.07.2020

Platforma CityLink, care le permite utilizatorilor din Bucureşti să închirieze maşini şi biciclete cu telefonul mobil, îşi propune să ajungă la o flotă de 600 de maşini pe piaţa din România şi să extindă serviciul de car-sharing către Braşov şi Constanţa, a explicat Igor Grosu, fondator şi CEO al CityLink, în cadrul videoconferinţei „ZF IT Generation - Cum traversează criza şi ce planuri de viitor au furnizorii locali de servicii de mobilitate?”.

„La noi în aplicaţie au apărut şi locuri de parcare dedicate CityLink în sectorul 4 din Capitală, iar acum suntem în discuţii cu sectorul 1 şi continuăm strategia de dezvoltare în fiecare sector, să avem locuri dedicate pentru maşinile CityLink, deoarece ne-am propus să creştem flota până la 600 de maşini”, a declarat Igor Grosu, executivul care conduce CityLink, un serviciu care listează în prezent 150 de maşini hibride.

Pe fondul schimbărilor aduse de pandemie şi de criza actuală, CityLink a decis că trebuie să treacă la planurile de extindere dincolo de Bucureşti.

„În timpul pandemiei şi în general în situaţia în care suntem, unde toţi românii se odihnesc în ţară, tot mai multe maşini au început să fie folosite în direcţiile Constanţa, mare, munte şi vrem să dechidem primele oraşe – Braşov şi Constanţa - unde oamenii pot închide cursa, plecând din Bucureşti spre aceste oraşe sau cetăţenii locali să folosească maşinile date doar în oraşele lor. (...) Vom lansa până la finalul anului”, a spus el.

La o lună după ridicarea stării de urgenţă, CityLink a scos pe străzile Bucureştiului 200 de biciclete şi a anunţat că se pregăteşte să pună pe străzi câte 50 de biciclete noi la fiecare două săptămâni.

„Nişa bicicletelor este goală şi este mai sigură. Mai este loc, deci ca să aibă clienţii acces imediat la bicicletă. Circa 2-3.000 de biciclete trebuie să fie în Bucureşti. Ne-am propus să ajungem la 800-1000 anul acesta, iarna ne consolidăm, optimizăm, ca din martie să mai punem”, a explicat Igor Grosu.