Piaţa zidăriei din România a ajuns la 287 mil. euro în 2019, plus 14%. Neomar: Piaţa, aşa cum se prezenta la finalul lui 2019, oferea condiţii prielnice pentru noi investiţii în capacităţi de producţie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 28.07.2020

♦ Nivelul producţiei şi livrărilor a ajuns să se situeze anul trecut la un maxim al ultimilor zece ani şi la egalitate cu nivelul-record al anului 2008, de 6,2 milioane de metri cubi.

Piaţa de zidărie din România a ajuns la o va­loare de 287 de milioane de euro în 2019, su­mă din care 146 mil. euro reprezintă vân­ză­rile de cărămizi, iar restul este re­prezentat de BCA, acestea fiind cele două tipuri care com­pun piaţa. Faţă de 2018, valoarea pieţei de zidărie a fost anul trecut mai mare cu 14%.

„Piaţa de materiale de zidărie şi-a con­tinuat în anul 2019 creşterea sustenabilă înregistrată în ultimii cinci ani, urmând trendul firesc impus de evoluţia numărului de cons­trucţii noi autorizate şi finalizate - şi aici ne referim în special la suprafaţa totală autorizată a noilor locuinţe şi la suprafaţa totală a noilor locuinţe finalizate“, spune Bogdan Funieru, managing director la Neomar Consulting, com­panie de consultanţă în construcţii.