Grupul Superbet, unde a intrat gigantul american Blackstone, cumpără pachetul majoritar de acţiuni al unei companii de cazinouri şi sloturi online

Autor: Cristina Bellu 28.07.2020

Compania Lucky 7 este activă pe mai multe pieţe europene, din America de Nord şi de Sud.

Grupul Superbet a cumpărat 60% din businessul Lucky 7,  companie care operează mai multe branduri pe piaţa de cazinouri şi sloturi online. Lucky 7 este o firmă antreprenorială fondată de Olof Örn şi Magnus Petersson.

Tranzacţia vine la un an după ce fondul de investiţii gigant Blackstone a intrat în acţionariatul grupului Superbet achiziţionând un pachet minoritar de acţiuni în schimbul sumei de 175 mil. euro.

„Pentru Grupul Superbet, Lucky 7 este o achiziţie care îi completează expertiza şi portofoliul actual. Totoda­tă este un pas important în direcţia extinderii internaţionale a companiei şi a continuării investiţiilor în tehnologie. Am anunţat un obiectiv ambiţios, acela de a deveni în doi-trei ani unul dintre cele mai mari branduri de gambling din Europa. Actuala pandemie amână pu­ţin atingerea acestui obiectiv, în rest nu s-a schimbat nimic“, adaugă Johnny Hartnett, CEO al grupului Superbet.

Achiziţia şi dezvoltarea noii com­panii din portofoliul Superbet vor aduce cu sine o diversificare a produse­lor şi a pieţelor pe care grupul este pre­zent, cu o creştere semnificativă a com­po­nentei online în structura de venituri a companiei cu sediul principal la Bucureşti.

În ultimii cinci ani, grupul Superbet a crescut de aproape cinci ori, a avut un rulaj de 2,8 mld. euro în 2019 şi a intrat în topul primelor zece companii antre­pre­noriale din România, cu o evaluare de circa 700 mil. euro. Afacerile com­pa­niei s-au cifrat la aproape 250 mil. euro la finalul lui 2019.