Ce investiţii aveau fondurile de pensii private Pilon II la SIF-uri la final de 2019 şi care ar putea fi primul fond care depăşeşte pragul de deţinere de 5%?

Autor: Liviu Popescu 29.07.2020

♦ Din rândul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II care activează în România, doar NN Pensii şi BCR Pensii nu aveau investiţii la nicio SIF la final de 2019 ♦ Celelalte cinci fonduri, investiţii totale de 538 mil. lei la SIF-uri, din care 202 mil. lei la SIF Moldova şi 177 mil. lei la SIF Oltenia ♦ Primul fond de pensii care ar putea raporta o deţinere mai mare de 5% dintr-o astfel de societate este AZT Viitorul Tău.

Ziarul Financiar a analizat investiţiile fondurilor de pensii private Pilon II la SIF-uri, în con­textul în care săptă­mâna trecută limita de de­ţinere de 5% din SIF a fost eli­mi­nată, iar una dintre con­cluzii este că primul fond de pensii care ar putea raporta o deţinere mai ma­re de 5% dintr-o astfel de societate este AZT Viitorul Tău.

Concluzia are în vedere participaţia de 4,7% pe care AZT Viitorul Tău, fond de pensii administrat de Allianz Ţiriac Pensii Private, o avea la final de 2019 la SIF Transilvania, aceasta fiind cea mai mare expunere din capitalul unei SIF din rândul fondurilor Pilon II acţionare la aceste societăţi.