ZF Live. Cătălin Creţu, VISA: Plata online a taxelor şi impozitelor ajută la erodarea economiei subterane. Cred că aici e o zonă care poate înregistra salturi formidabile

Autor: Alexandra Cepăreanu 01.08.2020

♦ Segmentul de plăţi online va înregistra creşteri de două cifre, având în vedere că anumite zone - precum sectorul public, sectorul de transport şi zona de utilităţi - sunt neexploatate şi pot contribui la creşterea acestui segment ♦ Cea mai mare plată online făcută anul acesta a fost o plată de impozit pe Ghişeul.ro în valoare de câteva zeci de mii de lei, susţine şeful VISA pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia.

Digitalizarea plăţilor taxelor şi impozite­lor ar trebui să se afle în raza de interes a guver­nu­lui, deoarece plăţile online pot ajuta la erodarea eco­nomiei subterane, a spus în cadrul emisiunii de busi­ness ZF Live Cătălin Creţu, di­rec­tor general VISA pentru Româ­nia, Croaţia, Malta şi Slovenia.

„Cred că plata online a impo­zite­lor şi taxelor repre­zin­tă o zonă care poate înre­gis­tra salturi formi­da­bile cu be­neficii atât pentru con­su­ma­tori, cât şi pentru stat. Această zonă are mare potenţial şi sperăm că se află şi în raza de interes a gu­ver­nului, pentru că este mult de muncă pe acest seg­ment, pentru a eroda şi zona economiei subte­rane care este destul de mare, ultimele studii indi­cau până în 30% din PIB-ul ţării“, a spus Cătălin Creţu.