Mihaela Mitroi, EY: Schema de ajutor de stat în valoare de 925 mil. euro pentru companiile care investesc peste 1 mil. euro a fost prelungită până în 2023. Schema de 1 mil. euro şi IMM Invest pot fi folosite împreună. O companie ar putea accesa granturi în valoare de maxim 50% dintr-o investiţie de minim 1 mil. euro şi poate returna suma sub forma taxelor şi impozitelor în 7 ani

Autori: Robert Manea , Răzvan Botea 30.07.2020

Un proiect de act normativ aflat în dezbatere publică prevede, printre altele, ca o schemă de ajutor de stat în valoare de 925 mil. euro să fie prelungită până în 2023. Banii pot fi accesaţi sub formă de granturi de companiile care fac investiţii cel puţin 1 mil. de euro şi restituie finanţarea prin taxe şi impozite în 7 ani, a spus Mihaela Mitroi, partener EY, în cadrul emisiunii ZF Live. Schema are un buget mediu anual de 145 mil. euro.

„Practic, dacă investim mai mult de 1 mil. euro, putem beneficia de ajutor de stat, de granturi mai exact. Dacă intenţionezi să faci o investiţie pentru o capacitate de producţie sau pentru extinderea acesteia, atunci o parte din cheltuielile cu construcţia fabricii va fi restituită contribuabilului“, a spus Mihaela Mitroi.