Guvernul japonez trece la măsuri extreme: Autorităţile de la Tokyo le cer companiilor să se asigure că cel puţin 70% din angajaţi lucrează de acasă

Autor: Eduard Ivanovici 01.08.2020

Guvernul japonez le cere business-urilor să se asigure că cel puţin 70% din forţa totală de muncă lucrează de acasă, conform The Japan Times.

În ciuda numărului relativ mic de cazuri cu COVID-19 înregistrate pe teritoriul ţării (31.000 de infecţii şi aproape 1.000 de decese), autorităţile nipone au abordat extrem de serios problema pandemiei. De asemenea, guvernul le-a cerut companiilor să evite sub orice formă adunările, incluzând aici petrecerile, a declarat Yasutoshi Nishimura, ministrul responsabil pentru revitalizarea economică.

Miercuri, 29 iulie, Japonia a înregistrat pentru prima dată o creştere zilnică de 1.000 de cazuri, în timp ce capitala Tokyo a raportat pentru a doua zi consecutivă peste 200 de infecţii.

Criza generată de coronavirus a reuşit să lovească extrem de puternic economia japoneză, a treia la nivel mondial, aruncând ţara în prima recesiune din 2015 încoace. În plus, exporturile Japoniei au scăzut pentru a nouăsprezecea lună consecutivă în iunie ca urmare a impactului generat de pandemia de COVID-19, însă comerţul cu China a oferit semne de recuperare.

Astfel, exporturile au scăzut în iunie cu 26,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce înregistraseră un declin de 28,3% în mai.

Săptămâna trecută, Coreea de Sud – a patra economie a Asiei – a intrat oficial în recesiune după ce produsul intern brut a scăzut cu 2,9% în T2 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt ce reprezintă cel mai mare declin din ultimii 22 de ani.