Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Economia reală a depăşit punctul critic indus de pandemie

Autor: Răzvan Botea 30.07.2020

Andrei Rădulescu, directorul de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania, scrie, într-o informare a instituţiei, că economia reală a depăşit punctul critic indus de pandemie şi se aşteaptă la o creştere trimestrială puternică în T3/2020.

„Considerăm că economia reală a depăşit punctul critic al impactului indus de incidenţa pandemiei şi ne aşteptăm la creştere trimestrială puternică în T3 şi intrarea în ciclul postpandemie, scenariu susţinut de mixul relaxat (fără precedent) de politici economice în implementare la nivel mondial, în sfera europeană şi pe plan intern“, a scris Andrei Rădulescu.

Finanţele au publicat marţi execuţia bugetară aferentă primei jumătăţi din 2020. Economiştii Băncii Transilvania mai scriu în informare că majorarea cheltuielilor de capital (investiţiile) cu aproape 19% în prima jumătate a anului pune bazele revenirii economice postpandemie. 

„Creşterea cheltuielilor de capital cu 18,7% an/an la 9,4 miliarde lei exprimă premise ca economia să intre rapid în ciclul postpandemie“, mai notează economiştii BT. Răzvan Botea