Producţia de alimente şi băuturi a UE a crescut cu 0,4% în T1/2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În România a crescut cu 2,6%

Autor: Florentina Niţu 02.08.2020

La nivelul Uniunii Europene s-a simţit o uşoară creştere a producţiei, a cifrei de afaceri şi a preţurilor de fabricaţie în T1 din 2020 la produse alimentare şi bău­turi din UE, cu un număr similar de an­ga­jaţi, arată datele com­paniei de cerce­tare de piaţă Food Drink Eu­rope, care ana­lizează date ale Euros­tat.

Producţia UE a cres­cut cu 0,4% faţă de aceeaşi perioa­dă a anului pre­ce­dent, în timp ce în Ro­mânia creş­­­te­rea a fost de 2,6%. De alt­fel, cifra de afa­ceri a com­pa­niilor din spaţiul in­tra­co­mu­ni­tar a crescut cu 2,8% com­pa­ra­tiv cu tri­mestrul an­te­rior, iar pre­ţurile pro­duc­ţiei ali­men­tare au cre­s­cut cu 1% în primul trimes­tru din 2020.