Producţia de alimente şi băuturi a UE a crescut cu 0,4% în T1/2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În România a crescut cu 2,6%
Autor:
Florentina Niţu
02.08.2020
La nivelul Uniunii Europene s-a simţit o uşoară creştere a producţiei, a cifrei de afaceri şi a preţurilor de fabricaţie în T1 din 2020 la produse alimentare şi băuturi din UE, cu un număr similar de angajaţi, arată datele companiei de cercetare de piaţă Food Drink Europe, care analizează date ale Eurostat.
Producţia UE a crescut cu 0,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce în România creşterea a fost de 2,6%. De altfel, cifra de afaceri a companiilor din spaţiul intracomunitar a crescut cu 2,8% comparativ cu trimestrul anterior, iar preţurile producţiei alimentare au crescut cu 1% în primul trimestru din 2020.