Groupama Asigurări a înregistrat o creştere de 33% a subscrierilor pe asigurările mixte de viaţă la jumătatea anului 2020

Autor: Mircea Nica 30.07.2020

♦ Asigurarea mixtă de viaţă se află în topul preferinţelor clienţilor, cu o sumă medie contractată de 30.000 lei, în timp ce suma medie asigurată pentru protecţia în caz de deces este de 180.000 lei.

Groupama Asigurări, sucursala locală a grupului francez cu acelaşi nume, a înregistrat o creştere cu 33% a volumului de prime brute sub­scri­se pe asigurările mixte de viaţă în pri­ma jumătate a anului 2020, com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului tre­cut, potrivit informaţiilor trans­mise de reprezentanţii companiei.

„Înregistrăm o creştere pe seg­men­tul asi­gură­rilor de viaţă indi­viduale ca urmare a fap­tului că această pandemie a venit cu o lecţie foar­te importantă pentru noi toţi, res­pectiv con­ştien­ti­zarea importan­ţei pro­duselor de asigurare într-un mo­ment dificil, precum cel pe care îl tra­ver­săm. Intreg contextul, însoţit de stra­tegia pe care am implemen­tat-o în această perioadă, ne-au adus în prima ju­mătate a anului o creştere a pri­melor brute subscrise de 33% compa­rativ cu prima jumătate a anului tre­cut în cazul asi­gu­ră­rilor mixte de viaţ ă. În plus, tot mai mulţi an­ga­jatori prioritizează grija faţă de angajaţi şi oferă acestora asigurări de sănătate sau de viaţă, ceea ce deter­mină o tendinţă de creştere şi pe seg­men­tul asigu­rărilor de grup“, a transmis Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.