ZF Deschiderea de Astăzi. Alin Brendea, Prime Transaction: Petrom a raportat rezultate în linie cu aşteptările pieţei şi de aici şi reacţia anemică a investitorilor

Autor: Liviu Popescu 31.07.2020

Alin Brendea, director general adjunct al societăţii de brokeraj Prime Transaction, consideră că OMV Petrom a raportat rezultate semestriale în linie cu aşteptările investitorilor şi astfel poate fi explicată reacţia anemică de la Bursă, reflectată printr-o scădere de 0,3% a preţului acţiunii în ziua raportării şi tranzacţii de doar 1,3 mil. lei.

„Reacţia a fost limitată deşi au fost anunţate rezultatele financiare. Acestea au venit în zona de aşteptări ale pieţei. Au adus scăderi, mai accentuate la nivel de trimestru şi ceva mai moderate la nivel semestrial. Era cunoscută dinamica preţului petrolului şi că rezultatele Petrom sunt dependente de cotaţia Brent şi ca atare existau aceste aşteptări vizavi de rezultatele companiei“, spune Alin Brendea la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Joi după-amiază, deci a doua zi de la raportarea rezultatelor, acţiunile SNP se tranzacţionau în scădere cu 1% pe tranzacţii de circa 800.000 de lei.