A mai rămas o săptămână din perioada de subscriere pentru titluri de stat: 516 mil. lei ordine până pe 30 iulie, din care 206 mil. lei sunt pe tranşa de 2 ani

Autor: Liviu Popescu 31.07.2020

♦ Aceste titluri de stat vor fi ulterior listate la bursa de la Bucureşti, fiind prima emisiune de astfel de instrumente financiare pentru populaţie care ajunge pe piaţa de capital după o pauză de patru ani ♦ 4,5% dobândă pe an pentru tranşa pe 2 ani şi 4% pe an pentru cea pe patru ani.

Până pe 30 iulie 2020, investitorii persoane fizice au introdus ordine de subscriere în valoare totală de 516 milioane de lei în oferta de vânzare de titluri de stat pentru populaţie pe care Ministerul Finanţelor o desfăşoară din 15 iulie şi până pe 7 august.

Aceste titluri de stat vor fi ulterior listate la bursa de la Bucureşti, fiind prima emisiune de astfel de instrumente financiare pentru populaţie care ajunge pe piaţa de capital după o pauză de patru ani.

Aşadar, cu doar o săptămână rămasă la dispoziţie pentru a subscrie, românii au împrumutat statul român cu jumătate de miliard de lei, iar un analist consideră că suma s-ar putea majora substanţial pe ultima sută de metri.