Producătorul de mobilă Aramis Invest, cu o fabrică în Baia Mare şi 5.000 de angajaţi, estimează afaceri în scădere cu 10% anul acesta. E primul minus de peste un deceniu. Alexandru Griguţă, CFO al Aramis Invest: „În perioada martie-mai am avut o scădere a cifrei de afaceri de 40%.“

Autor: Alexandra Cepăreanu 31.07.2020

Producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, cel mai mare exportator cu capital privat românesc, controlat de antreprenorii locali Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a încheiat anul 2019 cu afaceri de peste 1,14 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent. În acelaşi interval, profitul net al companiei a cunoscut un avans de peste 130% faţă de anul 2018, ajungând astfel la 50,9 mil. lei la finalul anului trecut.

„În 2019, focusul principal a fost opti­mi­za­rea investiţiilor din anii precedenţi şi creş­te-rea productivităţii pentru a compensa creş­te­rile salariale. Per total, am încheiat anul cu un profit net de 4,5% (marja de profit - n.red.) aferent unei cifre de afaceri de 1,14 mld. lei“, a spus pentru ZF Alexandru Gri­gu­ţă, CFO al Aramis Invest, companie ro­mâ­nească care produce mobilier tapiţat şi saltele.