Antreprenori locali. Aramis Invest: Estimăm o scădere de 10% a cifrei de afaceri la finalul acestui an, pe fondul pandemiei

Autor: Alexandra Cepăreanu 31.07.2020

Producătorul de mobilă cu capital românesc a încheiat anul 2019 cu afaceri de 1,14 mld. lei, plus 7% faţă de anul 2018, şi un profit net de 50,9 mil. lei, plus 130%.

Aramis Invest, producător de mobilă cu capital româ­nesc, controlat de antreprenorii locali Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, estimează afaceri mai mici cu circa 10% la fi­nalul anului în curs, adică circa 1,02 miliarde de lei. În 2019, com­pania a înregistrat afaceri de peste 1,14 mld. lei, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent.

„În acest moment, estimăm o scă­de­re de 8-10% a cifrei de afaceri pen­tru acest an“, a spus pentru ZF Alexandru Griguţă, CFO al companiei.

El a adăugat că Aramis Invest s-a confruntat cu o scă­de­re semnificativă a comenzilor din cauza închiderii magazi­ne­lor de mobilă atât din Europa, cât şi din Orientul Mijlo­ciu, în urma pandemiei şi a măsurilor impuse de autorităţi.

„Din punct de vedere econo­mic, din cauza situaţiei de pe plan european, în perioada martie - mai 2020 am înregistrat o scădere a cifrei de afaceri în medie cu 40%.“

 De asemenea, la începutul pandemiei, compania a oprit activitatea fabricii din Baia Mare şi a trimis angajaţii în şomaj tehnic. Compania are peste 4.800 de angajaţi, fiind şi cel mai mare angajator din sector.