MIT Soft, companie care vinde şi gestionează soluţii informatice pentru magazine şi restaurante, a obţinut un credit de 90.000 de lei prin IMM Invest. „Am luat un credit pentru capital de lucru şi îl folosesc pentru plata furnizorilor. Am fost suprins că lucrurile au mers bine“

Autor: Ramona Cornea 31.07.2020

Compania MIT Soft care care vin­de şi gestionează soluţii infor­ma­tice pentru magazine şi restau­ran­te a obţinut un credit pentru ca­pital de lucru în valoare de 90.000 de lei prin programul IMM In­vest. 

„În aprilie am accesat plat­for­ma, dosarul a fost aprobat de FNGCIMM, a ajuns la bancă. Iniţial banca m-a refuzat pentru că înain­te să apară programul IMM Invest m-am dus la bancă şi am cerut un credit de 90.000 de lei pentru capital de lucru. Mi-am luat o plasă de siguranţă, în ideea în care, dacă lucrurile merg din rău în mai rău, să am cash dis­po­nibil. Banca mi-a refuzat iniţial ce­re­rea pen­tru IMM Invest din cauza aceas­ta, pentru că cerusem acea li­nie de finanţare“, a spus pentru ZF Romi Dumitriu, manager al com­paniei MIT Soft. Antreprenorul a cerut ex­plicaţii băncii din cadrul pro­gra­mului IMM Invest la care apli­ca­se despre motivul pentru care a fost refuzat şi i s-a explicat că dacă acce­sează încă o linie de finan­ţare de­păşeşte pragul de înda­torare per­mis de program. 

„Astfel, le-am spus că nu intenţionez să le păs­trez pe amân­două şi banca a în­ţeles, mi-a apro­bat şi săptămâna tre­cută mi-a virat banii. Am primit banii, am făcut şi plăţi din ei. Am luat un credit pentru capital de lu­cru şi îl folosesc pentru plata fur­ni­zo­rilor, plătesc în avans anu­mite lu­cruri pe care le încasez într-o pe­rioa­dă medie de 35 de zile de la cli­enţi“, a explicat Romi Dumi­triu.