39 de salariaţi ai Unilever România, confirmaţi cu coronavirus. “Nu am închis nici o linie de producţie”, afirmă reprezentanţii companiei

Autor: Daniel Lazar 31.07.2020

Compania Unilever, care deţine o unitate de producţie la Ploieşti, unde lucrează 620 de persoane (salariaţi şi colaboratori), are 39 de angajaţi testaţi pozitiv la noul coronavirus. Aceştia provin din rândul celor care au fost trimişi în izolare la domiciliu, din aceeaşi tură cu angajatul care a informat prima dată că are simptome specifice coronavirusului.

În momentul în care simptomele acestui salariat s-au concretizat într-un rezultat pozitiv, conducerea companiei a dispus testarea tuturor angajaţilor din tura respectivă şi astfel s-a ajuns la un total de 39 de cazuri.

„Nu am închis nici o linie de producţie, însă confirmăm că avem angajaţi ai fabricii Unilever din Ploieşti care au fost testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Colegii noştri din producţie lucrează în ture separate şi nu au contact direct cu ceilalţi colegi din alte ture. Astfel, când am fost informaţi că unul dintre angajaţi prezintă simptome specifice infecţiei cu coronavirus, am decis izolarea la domiciliu a întregii ture a angajatului care prezenta simptome. Nici unul dintre colegii din tura respectivă nu a venit la locul de muncă din acel moment. De asemenea, am luat decizia de a testa toţi angajaţii şi colaboratorii din unitatea din Ploieşti, proces care este în plină desfăşurare.

În acest context, am sporit măsurile de prevenţie pe care le-am implementat cu stricteţe încă de la începutul pandemiei şi am luat măsuri extra, pentru a putea asigura continuarea activităţii şi pentru a oferi condiţii sigure colegilor din celelalte ture, pentru că siguranţa angajaţilor e principala noastră prioritate”, au declarat, pentru Prahova Business, reprezentanţii companiei Unilever.

.