Tranzacţie în criză: Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, a vândut obligaţiuni verzi de 400 mil euro, la o dobândă de 2,95% pe an

Autor: Bogdan Alecu 31.07.2020

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, a vândut obligaţiuni de 400 mil. euro în prima emisiune de obligaţiuni verzi. Emisiunea este scadentă în 2026 iar obligaţiunile au o dobândă de 2,95%, iar acestea fac parte dintr-un program de 1,5 miliarde de euro. Noile titluri sunt listate pe piaţa principală a Irish Stock Exchange.

Globalworth intenţionează să utilizeze fondurile pentru a finanţa sau refinanţa proiecte verzi eligibile.

„Suntem încântaţi de suportul puternic primit de noile şi existentele obligaţiuni pentru emisiunea de obligaţiuni verzi. Tranzacţia, care a fost mai mult de două ori subscrisă  este o confirmare a performanţei echipei şi portofoliului, într-o perioadă de incertitudine din cauza pandemiei”, a spus Dimitris Raptis, Co-CEO şi director de investiţii al Globalworth.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituţia financiară internaţională înfiinţată de 11 ţări din zona Mării Negre, inclusiv România, a investit 35 de milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni verzi în valoare de 400 de milioane de euro lansată de Globalworth, liderul pieţei de birouri din România.

În luna aprilie, oficialii Globalworth au anunţat pe bursă că suspendă realizarea de noi investiţii, dar au menţionat că  vor continua să monitorizeze piaţa pentru oportunităţi de investiţii şi vor decide ulterior dacă vor continua sau nu cu investiţiile în proiecte.