Mars, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de dulciuri, îl numeşte pe Arman Sutbayev în funcţia de market director pentru România în locul Geaninei Băbiceanu

Autor: Florentina Niţu 31.07.2020

Mars, unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, în numeşte pe Arman Sutbayev în funcţia de market director pentru România, începând cu luna august a acestui an. Înaintea lui, funcţia a fost ocupată de Geanina Băbiceanu, care a fost promovată intern ca general manager al Royal Canin Italia, unul dintre cele mai mare branduri pentru mâncare de animale.

Mars este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de dulciuri din România şi are în portofoliu branduri precum Mars sau Snickers, dar şi brandul de gumă de mestecat Orbit. Arman Sutbayev are o experienţă profesională de peste 16 ani în vânzări şi marketing şi lucrează de şase ani în cadrul companiei Mars.

În noua sa funcţie, va conduce cea mai mare piaţă din cadrul unităţii Multisales Central Europe, din care, pe lângă România, mai fac parte Cehia, Ungaria şi Slovacia, coordonând o echipă de peste 200 de angajaţi.

„Mars este o afacere de familie, ghidată de principii şi viziune, iar acest lucru mi-a oferit şansa să mă dezvolt şi să-mi urmez parcursul profesional dorit. Sunt încântat să mă alătur echipei din România”, a spus Arman Sutbayev.

El face parte din grupul Mars din anul 2014, când a fost angajat ca director de vânzări al Wrigley Kazahstan, transformând businessul pe segmentul de gumă şi coordonând procesul de integrare a distribuitorilor Mars şi Wrigley. În 2017, a fost numit market director pentru regiunea de est a unităţii Central Eurasia, Belarus and Turkey, iar în ultimii trei ani cele 10 pieţe pe care le-a gestionat au înregistrat creşteri, o dublare a businessului din Uzbekistan şi ani creştere cu două cifre procentuale pe piaţa din Belarus.

Înainte de a face parte din grupul Mars, a lucrat timp de zece ani în cadrul companiei P&G, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa modială a bunurilor de larg consum, unde a dobândit experienţă în departamente ca field sales, national accounts, market strategy & planning şi category.

Mars a intrat pe piaţa din România în 2008, iar din 2016 filiala locală este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include şi Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajaţi în Europa Centrală, compania operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă şi bomboane), alimente (orez şi sosuri) şi hrană pentru animale.

Mars Incorporated este o afacere de familie, cu o istorie de peste un secol în fabricarea de diverse produse şi oferirea de servicii pentru oameni şi pentru animale, cu vânzări de aproximativ 35 miliarde de dolari şi operaţiuni în peste 80 de ţări.

Portofoliul Mars cuprinde mărcile M&M’s, Snickers, Twix, Milky Way, Dove, Pedigree, Royal Canin, Whiskas, Extra, Orbit, 5, Skittles, Uncle Ben’s, Mars Drinks And Cocoavia. Totodată, grupul oferă servicii medicale veterinare care includ Banfield, Pet Hospitals, Blue Pearl, VCA şi Pet Partners.