Cum s-au desfăşurat sesiunile de admitere ale universităţilor în plină pandemie: Anul acesta facultăţile au avut mai mulţi candidaţi şi medii de admitere mult mai mari decât în anii precedenţi. Ce spun rectorul ASE şi rectorul Universităţii Bucureşti

Autori: Ramona Cornea , Miruna Diaconu 03.08.2020

„În două treimi dintre facultăţi, numărul celor înscrişi anul acesta a fost mai mare. l Unul dintre motive a fost că unele dintre facultăţi au renunţat la examenul clasic şi s-a dat admitere pe baza notelor de la bacalaureat.“

Ministerul Educaţiei a decis ca universităţile să or­ga­ni­zeze examenele online anul acesta, din cauza pan­demiei de COVID-19, cu con­diţia ca examenele să fie înregistrate şi arhi­vate la nivelul fiecărei unităţi de învă­ţământ superior. Astfel, universităţile au fost ne­voite să se adapteze noilor condiţii şi ad­miterile la diferitele programe de studii au fost ţinute online.

Sesiunile de admitere din mediul online au strâns mai mulţi candidaţi decât în anii trecuţi, dat fiind faptul că multe dintre facultăţi au eliminat examenele de admitere anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Cu siguranţă, au fost mult mai mulţi candidaţi decât anul trecut. Estimativ, sunt cu 20% mai mulţi candidaţi decât anul trecut, nu doar candidaţi, ci şi locuri ocupate şi confirmate. Cu siguranţă, am depăşit numărul de studenţi din anii anteriori. În circa două treimi dintre facultăţi numărul celor înscrişi anul acesta a fost mai mare. Unul dintre motive a fost că unele dintre facultăţi au renunţat la examenul clasic şi s-a dat admitere pe baza notelor de la bacalaureat“, a spus pentru ZF Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti.