Ţara care se confruntă deja cu al treilea val de coronavirus. Guvernul a avertizat că sistemul medical ar putea intra în colaps

Autor: Andra Stroe 01.08.2020

În ciuda faptului are, parţial, graniţă cu China, unde au fost raportate primele cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, Hong Kong a reuşit să ţină numărul de infectări sub control şi să evite, astfel, implementarea unor măsuri extreme de izolare, ca în cazul altor ţări precum China, mai multe state europene sau Statele Unite.

Acum însă ţara este lovită nici măcar de un al doilea, ci de un al treilea val de infectări, scriu cei de la BBC. Guvernul a avertizat că sistemul medical ar putea intra în colaps, mai ales că a înregistrat un nou record de infectări într-o singură zi. Cum s-a ajuns aici şi ce lecţie ar putea învăţa statele împovărate acum de criza economică şi pandemică?

Hong Kong a înregistrat primele cazuri de COVID-19 în ianuarie, dar numărul de infectări a rămas scăzut şi răspândirea a fost ţinută sub control. Al doilea val a lovit în martie, după ce studenţii şi rezidenţii plecaţi peste graniţe au început să se întoarcă acasă. La vremea aceea, guvernul din Hong Kong a a impus un control strict al graniţelor, iar toţi cei care soseau în ţară a trebuit să îşi facă un test de coronavirus şi să stea 14 zile în carantină.

Autorităţile au folosit chiar şi brăţări de monitorizare pentru a fi siguri că cetăţenii aflaţi în izolare respectă măsurile carantina. Prin aceste măsuri, laolaltă cu obligativitatea purtării măştii şi a distanţării sociale, s-a reuşit ţinerea sub control a răspândirii virusului şi revenirea la normal, după ce ţara nu a mai înregistrat timp de câteva săptămâni niciun cal transmis local.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro