Grupul Garanti BBVA România, profit de 55 mil. lei în S1 2020, în scădere cu 28%. 2020 este un an plin de provocări, dar avem o poziţie puternică pentru a trece peste această perioadă

Autor: Mircea Nica 03.08.2020

Grupul Garanti BBVA România, care include Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing şi Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat în primul semestru (S1) din 2020 venituri nete de 263,1 mil. lei, aproximativ la acelaşi nivel ca în primul semestru al anului 2019, în timp ce profitul net a ajuns la 55,3 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de re­pre­zentanţii băncii.

„2020 este un an plin de provocări, diferit de oricare altul din ultimul deceniu. Strategia noastră de a favoriza o creştere sănătoasă şi organică, şi nu o expansiune pe termen scurt, riscantă, ne-a plasat într-o poziţie puternică în această perioadă incertă. Prin urmare, modelul nostru solid de afaceri ne-a permis să ne adaptăm rapid la noul context şi să luăm deciziile adecvate. Am depus toate eforturile necesare pentru a ajuta clienţii să amâne ratele sau să reeşaloneze creditele contractate, oferind, în acelaşi timp, servicii bancare, disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pe canalele noastre digitale. De asemenea, o parte semnificativă a angajaţilor grupului lucrează în continuare de acasă, deoarece ne menţinem poziţia prudentă şi continuăm să acordăm prioritate sănătăţii echipei şi comunităţii noastre“, a transmis Ufuk Tandogan, CEO al Grupului Garanti BBVA România.