Un oraş cu 6 milioane de locuitori va fi testat până la ultimul om, după ce a înregistrat doar 12 noi cazuri de coronavirus

Ziarul Financiar 02.08.2020

Oficialii chinezi de sănătate au anunţat că vor testa toţi locuitorii din nord-estul oraşului Dalian ca să vadă dacă sunt infectaţi cu noul Covid-19. Dalian, portul din provincia Liaoning, a confirmat de sâmbătă 12 cazuri noi locale de nou coronavirus şi 14 cazuri asimptomatice.

Oraşul Dalian din China şi-a propus să îşi testeze fiecare rezident după ce un grup local a generat 12 cazuri de coronavirus pe zi.

Astfel, oficialii chinezi de sănătate au anunţat că vor testa toţi locuitorii din nord-estul oraşului Dalian ca să vadă dacă sunt infectaţi cu Covid-19, în timp ce autorităţile locale au făcut eforturi şi controleze răspândirea infecţiei, relatează inkstonenews.com, preluat de The South China Morning Post.

Dalian, portul din provincia Liaoning are peste şase milioane de oameni şi a confirmat de sâmbătă 12 cazuri noi locale de nou coronavirus şi 14 cazuri asimptomatice.

Grupul local care a răspândit infecţia în Dalian a fost descoperit prima dată miercuri, când un bărbat în vârstă de 58 de ani care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare s-a dovedit a fi pozitiv de nou coronavirus.

Ma Xiaowei, directorul Comisiei Naţionale de Sănătate, s-a ocupat vineri să coordoneze o echipă în oraşul Dalian ca să introducă măsurile de izolare. Sâmbătă, contagiunea din grupul infectat al oraşului s-a extins şi la alte şapte oraşe din patru provincii din China, în mare parte cazurile fiind asimptomatice.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro