În timp ce în România nu se respectă nici regulile esenţiale de distanţare socială, o ţară evacuează 80.000 de persoane după depistarea a doar trei cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2

Autor: Andra Stroe 01.08.2020

Vietnam evacuează 80.000 de persoane - majoritatea turişti locali - dintr-un resort popular situat în Da Nang, unul dintre cele mai mari porturi şi unul dintre cele mai populare oraşe ale ţării printre turişti, după ce trei rezidenţi au primit un rezultat pozitiv în urma testului de coronavirus, scriu cei de la CNN.

Autorităţile vietnameze se grăbesc astfel să evite o nouă răspândire a pandemiei după ce ţara a raportat, după o lungă perioadă, un prim caz în ultimele 100 de zile. Evacuarea celor 80.000 de persoane va trebui efectuată în doar patru zile. În 2019, Da Nang a fost vizitat de aproape 8,7 milioane de turişti, din care 5,2 milioane, călători interni.

De la debutul pandemiei, Vietnam a fost un exemplu de gestionare a crizei pentru alte state, adoptând o strategie agresivă de verificare a pasagerilor de pe aeroporturi şi un program strict de carantinare şi monitorizare a celor infectaţi. Statul a reuşit astfel să nu aibă niciun deces şi să raporteze doar 420 de cazuri confirmate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro