Magazinele cu produse de panificaţie Casa Brutarilor s-au închis, după ce vânzările au scăzut cu 80% din cauza pandemiei. Dragoş Şerb: Magazinele erau situate stradal, în zone cu trafic pietonal, iar când s-au impus restricţiile, traficul a scăzut

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.08.2020

Magazinele cu produse de panificaţie Casa Brutarilor, deţinute Dragoş Şerb, au pus lacătul pe uşă începând de ieri, după ce vânzările au scăzut cu 80% din martie încoace, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19.

„Am închis toată reţeaua de 32 de magazine. Închiderile au avut loc treptat, în ultimele două săptămâni, iar azi am încheiat procesul. Am fost forţaţi de situaţia actuală, pentru că nimeni nu ne-a ajutat. În a doua jumătate a lunii martie am avut un impact în vânzări de 80%, iar în aprilie, deşi a fost Paştele, scăderea a fost de 70%. Dacă un magazin vindea înainte de 6.000 de lei pe zi, acum ajunsese să nu vândă mai mult de 1.000 de lei pe zi. Magazinele erau situate stradal, în zone cu trafic pietonal, iar când s-au impus restricţiile, traficul a scăzut”, a spus pentru ZF Dragoş Şerb.

În total, cele 32 de magazine aveau 140 de angajaţi, care au fost trimişi în şomaj, în urma măsurii de concediere colectivă.

„Noi ne diferenţiam cu specialităţi de patiserie şi pâine proaspătă, care nu erau ambalate. În contextul Covid-19 însă, aceste tipuri de produse nu s-au mai vândut, oamenii au ales doar pâinea ambalată”, mai spune Dragoş Şerb.
Cele mai multe spaţii în care funcţionau magazinele Casa Brutarilor erau închiriate, iar spaţiile care erau deţinute de antreprenor vor fi date mai departe în chirie către alte businessuri.

„Cele mai bune magazine ale reţelei erau cele de pe Lucreţiu Pătraşcanu, Nerva Traian şi Baba Novac.”

Dragoş Şerb mai rămâne acum în portofoliu cu partea de producţie, având o fabrică de produse de panificaţie în zona Berceni din Bucureşti.