Spania: Şase români care lucrau la o fermă, depistaţi cu COVID-19. Sunt asimptomatici

Autor: Otilia Serescu 01.08.2020

Un număr de şase români care lucrau la o fermă din Spania au fost depistaţi cu COVID-19. Ei sunt asimptomatici şi au fost plasaţi în izolare, anunţă, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul informaţiilor apărute în presa spaniolă cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a unor cetăţeni români, lucrători la o fermă agricolă din localitatea Chañe, provincia Segovia, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, dar şi ca urmare a unei semnalări din partea uneia dintre persoanele infectate, Ambasada României la Madrid a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Totodată, un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat în cursul zilei de vineri la ferma în cauză pentru a obţine informaţii suplimentare din partea angajatorului şi autorităţilor locale, precum şi pentru un dialog cu cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei respective.

„Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentantul misiunii diplomatice, la ferma în cauză îşi desfăşoară activitatea 600 de persoane, aproximativ 300 fiind cetăţeni români. 9 cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 şi se află în prezent în izolare, în locuinţe puse la dispoziţie de angajator, iar alţi 8 cetăţeni români, contacţi direcţi ai persoanelor infectate, au fost plasaţi în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile. Starea de sănătatea a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome uşoare. Persoanele infectate şi cele aflate în autoizolare dispun de hrană şi bunuri de primă necesitate”, anunţă sursa citată.

Reprezentanţii fermei au subliniat că întreg personalul va fi testat, în mod etapizat, iar activitatea va continua, cu respectarea condiţiilor sanitare. Situaţia epidemiologică de la ferma în cauză este monitorizată de către Direcţia teritorială sanitară Segovia.

MAE precizează că reprezentantul ambasadei a purtat un dialog şi cu aproximativ 50 dintre cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă.