Criza îşi arată faţa în bilanţul giganţilor bancari europeni: SocGen înregistrează o pierdere surpriză de 1,5 miliarde de euro

Autor: Ştefan Stan 03.08.2020

SocGen a raportat luni dimineaţă o pierdere surpriză de 1,26 miliarde de euro, extinzând un şir de rezultate financiare slabe care vor pune presiune pe CEO-ul Federic Oudea, scrie Bloomberg.

Creditorul francez a raportat un cost de 1,33 miliarde de euro în urma unui review al pieţelor globale şi al serviciilor de invesitţii.

Aceasta a venit imediat după o perioadă dură pentru bancă, care a înregistrat un declin de 80% al veniturilor provenite din activitatea de tranzacţionare de capital.

Oudea, care deja era sub presiune din partea boardului după o pierdere neaşteptată în primul trimestru, reduce riscul şi caută să crească profitabilitatea, în timp ce se chinuie să menţină poziţia de creditor a băncii. 

SocGen a făcut provizioane de apraope 1,28 mld. euro în T2 pentru a acoperi costul împrumuturilor nepeformante, mult peste cele 820 de milioane de euro păstrat în T1.