Producătorul de electrocasnice Arctic, în topul regional al angajatorilor. Murat Büyükerk, CEO: Continuăm transformarea României într-un hub de producţie pentru întreaga Europă

Autor: Cristina Bellu 03.08.2020

Arctic, producătorul de electrocasnice ce deţine în România două fabrici în judeţul Dâmboviţa – una la Găeşti unde realizează frigidere şi o alta la Ulmi unde se produc maşini de spălat -,a fost desemnat angajatorul cu cea mai mare notorietate dintre companiile din România active în sectorul producţiei, arată datele Employer Brand Research 2020, obţinute pe baza unui studiu realizat de grupul Randstad, jucător mondial în servicii de recrutare.

Compania a mai ocupat şi primul loc în topul celor mai buni angajatori din producţie din regiunea de sud-vest a României la mai multe categorii dintre care „Implicarea în comunitate/Mediu şi „Stabilitatea locului de muncă”.

„Arctic este astăzi printre cele mai puternice şi mai performante companii din România, fiind şi unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate branduri româneşti. Continuăm transformarea României într-un hub de producţie de produse electrocasnice pentru întreaga Europă, care să reflecte angajamentul nostru de a contribui la un viitor mai bun, prin protejarea mediului înconjurător şi eficientizarea resurselor”, spune Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Maria Tătaru, directorul de HR al companiei consideră că Arctic şi-a creat o notorietate solidă de angajator în rândul românilor, la care au contribuit atât  programele de dezvoltare profesională cât şi beneficiile oferite angajaţilor.

Studiul Employer Brand Research 2020 a fost realizat în perioada 30 decembrie 2019 - 8 ianuarie 2020, prin intermediul metodologiei internaţionale dezvoltate la nivelul grupului Randstad. Datele au fost furnizate de un eşantion de 4.564 de respondenţi cu vârsta cuprinsă între 18 - 64 ani, incluzând studenţi, angajaţi şi şomeri, care au evaluat cei mai mari 120 de angajatori din România, cunoscuţi de minimum 10% din populaţie.