Englezii se pregătesc pentru al doilea val: Premierul Boris Johnson plănuieşte să interzică călătoriile interne şi să pună sub carantină toţi turiştii de pe teritoriul Marii Britanii

Autor: Eduard Ivanovici 03.08.2020

Premierul britanic Boris Johnson plănuieşte să interzică călătoriile interne şi să plaseze sub carantină turiştii de pe teritoriul Regatului Unit pe măsură ce autorităţile se pregătesc pentru al doilea val de infecţii cu coronavirus, conform Business Insider.

Guvernul britanic încearcă să îşi evalueze opţiunile prin care să evite al doilea val fără să relanseze starea de urgenţă, văzută ca un „factor de descurajare” pentru prim-ministru.

Numărul de cazuri de COVID-19 a început să crească rapid în Marea Britanie săptămâna trecută, forţând guvernul să impună restricţii pentru 4,5 milioane de oameni din nordul Angliei şi să amâne relaxarea măsurilor de distanţare socială.

În schimb, guvernul ia în considerare o serie „flexibilă” de opţiuni, care ar putea fi lansate în zonele în care numărul de infecţii creşte semnificativ. Printre măsurile luate în calcul de autorităţi se numără izolarea persoanelor cu afecţiuni severe care sunt, în consecinţă, mai vulnerabile la COVID-19.

Firma de analiză financiară EY Item Club estimează că economia Marii Britanii nu îşi va reveni la nivelurile înregistrate înainte de pandemie până în 2024. Analiştii, care folosesc un model economic asemănător Trezoreriei Marii Britanii, sugerează că rata şomajului din Regatul Unit va creşte de la 3,9% la 9%, iar economia ţării va înregistra un declin de până la 11,5% anul acesta.