Berkshire Hathaway, gigantul condus de Warren Buffett, a obţinut 100 de miliarde de dolari în urma investiţiei în Apple

Autor: Eduard Ivanovici 03.08.2020

Conglomeratul Berkshire Hathaway a obţinut 100 de miliarde de dolari în urma investiţiilor în Apple, câştigurile ajungând astfel la 65 de miliarde, potrivit Business Insider.

Gigantul condus de Warren Buffett a cheltuit aproape 35 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona 250 de milioane de acţiuni Apple între 2016 şi 2018.

Acţiunile Apple au crescut cu 42% anul acesta, ducând valoarea acţiunilor deţinute de Warren Buffett la 30 de miliarde de dolari în ultimele şapte luni.

Valoarea de piaţă a companiei fondate de Steve Jobs şi Steve Wozniak este în prezent de 1,84 trilioane de dolari. Între timp, capitalizarea companiei Berkshire Hathaway a ajuns la 476 de miliarde de dolari.

Prin investiţia în gigantul de pe Silicon Valley, Buffett a reuşit să se plaseze într-un loc sigur în timpul fluctuaţiilor bursiere din primele luni ale crizei generate de coronavirus.

Averea lui Warren Buffet atinge în prezent 73,4 miliarde de dolari, ceea ce îl face al şaselea cel mai bogat om al planetei, fiind depăşit doar de Jeff Bezos, Bill Gates, Bernard Arnault, Mark Zuckerberg şi Makesh Ambani.