Sanjeev Gupta, noul patron de la Sidex şi cel care cumpără şi banca BRCI de la Umbrărescu, are probleme cu banca pe care o deţine în Anglia

Autor: Mircea Nica 04.08.2020

♦ Compania finanţată de Wyelands Bank, banca deţinută personal de Sanjeev Gupta, s-a prăbuşit în aprilie după ce a adunat pierderi în valoare de 450 mil. dolari din acoperirile valutare.

Banca deţinută de miliardarul indian cu ce­tă­ţenie britanică Sanjeev Gupta se con­frun­tă cu o potenţială pierdere de zeci de mi­lioa­ne de lire, după ce a acordat o finanţare de peste 100 mil. dolari unui comerciant de orez cu sediul în Dubai, care s-a prăbuşit în lu­na aprilie a acestui an, conform Financial Times.

Wyelands Bank, instituţia financiară a miliardarului indian, care a început să ofere rate la depozite atractive pentru economiile gos­podăriilor din Marea Britanie în 2017, a finan­ţat Phoenix Commmodities, un comer­ciant de orez, conform Financial Times. Ulterior, compania cu sediul în Dubai s-a prăbuşit în aprilie după ce a adunat pierderi de 450 mil. dolari la acoperirile valutare.