Antreprenori locali. Constructorul CON-A din Sibiu a făcut venituri cu 20% mai mari în primul semestru din 2020 faţă de S1/2019

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.08.2020

Constructorul CON-A din Si­biu, deţinut de Mircea Bulboacă, a încheiat primul semestru al anului 2020 cu o creştere a veniturilor de aproxi­ma­tiv 20% comparativ cu S1 2019, însă acti­vitatea s-a derulat în condiţii dificile, din cauza pandemiei.

„A trebuit să ne adaptăm rapid şi să men­ţinem un flux continuu. Am gă­sit solu­ţii de muncă la distanţă pentru bi­rouri, distanţare socială, reguli ferme de igienă, condiţii pentru ca angajaţii să îşi poată desfăşura activitatea“, spun reprezentanţii CON-A.

Compania nu a oprit lucrul pe niciun şantier, dar totul s-a desfăşurat în condiţii diferite de cele normale.

„Impactul a fost unul mare, având în vedere că au existat proiecte care au fost trecute în aşteptare, companiile sunt reţinute şi acţionează cu prudenţă în ceea ce priveşte iniţierea de noi in­ves­tiţii“, mai spun oficialii CON-A.

Compania a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 88,8 mil. euro, adică apro­xi­mativ 420 mil. lei. În anul precedent, cifra de afaceri, po­trivit datelor de pe site-ul Ministe­ru­lui de Finanţe, a fost 440 mil. lei. CON-A numără aproape 1.000 de angajaţi şi are în portofoliu mai multe proiecte, la Podari, la Cluj, Timişoara. Compania şi-a creat un por­tofoliu alcătuit în mare par­te din fabrici, având la activ peste 70 de unităţi de producţie predate la cheie.