Cel mai relevant indicator al revenirii la birou: Staţia de metrou Aurel Vlaicu, reper al traficului pentru zona de birouri din Capitală, este la 40% din tranzitul de anul trecut. Peste 40.000 de corporatişti lucrează în zona de birouri din jurul staţiei de metrou Aurel Vlaicu

Autor: Alina-Elena Vasiliu 09.08.2020

♦ Aurel Vlaicu este cea mai tranzitată staţie de metrou din Capitală ♦ Traficul este la 40% din media lunii iulie din 2019, dar faţă de prima săptămână din iunie 2020 a crescut cu 60%.

Corporatiştii din zona Aurel Vlaicu din Bucu­reşti îşi reintră treptat în ritmul activităţilor de la bi­rou, după o pauză de câteva luni forţată de condiţiile pande­mi­ei, fapt care se vede în traficul înre­gis­trat la staţia de metrou care deser­veş­te clădirile de birouri din această zonă.

Astfel, dacă în prima săptămână din iunie 2020, staţia Aurel Vlaicu era tran­zita­tă de un număr mediu de 5.399 de că­lă­tori pe zi, în intervalul 13-19 iulie 2020 prin aceeaşi staţie au trecut în medie 8.310 de călători zilnic, arată datele furnizate de Metrorex la solicitarea ZF.

Cu toate acestea, faţă de o perioadă obişnuită, luând ca reper lunile iunie şi iulie ale anului trecut, traficul este la circa 40% din volumul de atunci. Vara trecută, peste 20.000 de oameni treceau zilnic pe la metroul Aurel Vlaicu. De precizat este că aceeaşi staţie deserveşte şi mallul Promenada.