Un start-up pe zi. Familia Boldea din Oţelu Roşu a dezvoltat o aplicaţie de arhivare electronică a documentelor şi pe termen mediu vrea să se extindă peste hotare. „De la înfiinţare şi până în prezent am prelucrat şi digitizat câteva milioane de file“.

Autor: Florentina Niţu 04.08.2020

Silviu Boldea a pornit alături de soţia sa un business de la zero în urmă cu trei ani, Dualnis Winrar, o companie specializată în arhivarea şi adminis­trarea de documente în format electronic, la Oţelu Roşu, oraş din judeţul Caraş-Severin. Acum, afacerea în­seam­nă 7 angajaţi, câteva milioane de file digitalizate şi depozite de păstrare a arhivei cu o capacitate de peste 100 kilometri liniari. 

„Ideea acestui business ne-a venit în urma unor discuţii avute cu un prieten. De la idee la afacere a fost drum lung, numind acesta o primă ţintă pe care am reuşit să o atin­gem, deoarece acest business presupune cursuri de pregătire şi nu în ultimul rând auto­rizări, în anu­mite condiţii spe­ciale, din partea sta­tului ro­mân“, po­vesteşte Sil­viu Bol­dea.