Este oficial: CGS a decis că masca este obligatorie şi în zonele aglomerate din Ilfov

Autor: Gabriel Pecheanu 04.08.2020

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis ca şi în acest judeţ să fie obligatorie purtarea măştii de protecţie în zonele aglomerate, cum ar fi pieţe, târguri, mijloace de transport în comun. Măsura intră în vigoare de miercuri, ora 12.00.

„Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov informează cetăţenii cu privire la Hotărârea nr. 8 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov privind măsurile adoptate în şedinţa extraordinară din 03.08.2020 în vederea prevenirii şi limitării răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 în judeţul Ilfov, măsuri ce vor fi aplicate începând cu data de 04.08.2020, ora 12:00, pe toată raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov”, transmite Prefectura Ilfov.

Potrivit deciziei CJSU Ilfov, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise cum ar fi pieţe, târguri, oboare, expoziţii, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport în comun, respectiv staţii de autobuz, peroane CFR şi autogări.

De asemenea, se instituie obligaţia pentru organizatorii de evenimente sau spectacole în aer liber de a pune la dispoziţia participanţilor măşti de protecţie şi obligaţia participanţilor de a purta masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata de desfăşurare a acestora, de la accesul şi până la ieşirea din zonă, dar şi pentru toţi angajaţii operatorilor economici, la intrarea şi ieşirea din schimburi.

„Administratorii/proprietarii spaţiilor publice/private menţionate anterior afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective, iar conducătorii instituţiilor/entităţilor publice din judeţul Ilfov vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri”, se mai arată în decizia CJSU Ilfov.