Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei

Autor: Gabriel Pecheanu 04.08.2020

Liderul PMP, Eugen Tomac a anunţat, marţi, că fostul preşedinte Traian Băsescu va fi candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, susţinând că „aroganţa” USR a generat această situaţie. „Că va pierde Nicuşor este meritul USR, nu al PMP”, a mai spus Tomac.

Eugen Tomac a spus, marţi, că PMP nu a vrut să aibă candidat propriu pentru Primăria Capitalei, dar „aroganţa celorlalţi” a împins spre această situaţie.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu, pentru că vrem să obţinem un capital politic, care să ne permită, aşa cum se întâmplă în democraţie, să avem vocea noastră politică. Pe candidatura domnului preşedinte mizăm la alegerile locale. Atâta timp cât aroganţa celorlalţi ne-a împins în această situaţie... Vom merge către cetăţeni şi le vom cere votul. Că va pierde Nicuşor este meritul USR, nu al PMP”, a declarat la Digi24 Eugen Tomac.

Candidatul susţinut de PNL şi USR la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, marţi, că îşi doreşte ca PMP să nu aibă un candidat care să rupă din voturile dreptei.

„Imperativul acestor zile este să scăpăm Bucureştiul de administraţia PSD şi Firea”, a apreciat el.

Fostul preşedinte al României, eurodeputatul Traian Băsescu, i-a spus liderului PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura sa la Primăria Capitalei la alegerile locale din toamna acestui an, după ce USR s-a împotrivit ca PMP să facă parte din alianţa PNL-USR în Capitală.