ZF Live Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România: Trimestrul al doilea va aduce o scădere economică puternică, dar în a doua jumătate a anului vom vedea o revenire. Avem o prognoză de scădere economică de -7% anul acesta, probabil că o vom revizui la -5% . Cursul va ajunge până la finalul lui 2020 la 4,95 lei pentru un euro

Autori: Robert Manea , Răzvan Botea 06.08.2020

♦ Deficitul bugetar este cea mai mare vulnerabilitate a economiei româneşti.

Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank, a spus în cadrul emisiunii ZF Live că economia României va scădea puternic în al doilea trimestru al acestui an, dar în a doua jumătate a anului se va vedea o revenire. Astfel, după publicarea ultimelor date privind evoluţia industriei şi comerţului, banca îşi va revizui prognoza de la -7% cădere economică în 2020 la -5%.

„În retail lucrurile şi-au mai revenit. Mă aştept ca iunie şi iulie să arate mai bine şi în industrie. Producătorii auto şi-au îmbunătăţit producţia. Oricum, treimestrul al doilea va aduce o scădere destul de puternică a PIB-ului, urmată de o revenire în T3 şi T4“, a spus Ionuţ Dumitru la ZF Live.