Ce vrea să facă Andrei Pitiş după plecarea de la Fitbit şi unde vrea să investească: De aici înainte nu aş mai vrea să finanţez startup-uri care lansează întâi în România şi abia apoi pe pieţele internaţionale. Vreau startupuri care să aibă curaj direct, să meargă pe pieţele internaţionale

Autor: Adrian Seceleanu 05.08.2020

„Mă concentrez pe firme de tehnologie, cară să aibă operaţiuni cât mai extinse la nivel global, pentru că mie mi se pare că acesta este avantajul pe care îl avem aici, că putem lansa startup-uri care să atace piaţa globală“.

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, şi-a încheiat marţi mandatul de vicepreşedinte la americanii de la Fitbit - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi portabile - şi se va dedica de acum înainte 100% programelor de susţinere a start-up-urilor tech şi investiţiilor personale în tehnologie.

„Etapa de construcţie Fitbit România s-a încheiat. Eu sunt antreprenor până la urmă, antreprenorii se regăsesc în firme mai mari când e o perioadă de creştere, când se construieşte. Eu am continuat investiţiile, programul de a crea 100 de milionari din IT în România şi în această perioadă, dar de acum încolo mă voi dedica 100% acestui lucru şi voi fi mai activ în unele start-up-uri în care sunt prezent“, a declarat pentru ZF Andrei Pitiş.