Andrei Pitiş pleacă de la Fitbit. „Mă voi dedica 100% start-up-urilor tech şi programului 100 de milionari din IT“

Autor: Adrian Seceleanu 05.08.2020

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, şi-a încheiat marţi mandatul de vicepreşedinte la americanii de la Fitbit - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi purtabile – şi se va dedica de acum înainte 100% programelor de susţinere a start-up-urilor tech şi investiţiilor personale în tehnologie.

„Etapa de construcţie a Fitbit România s-a încheiat. Eu sunt antreprenor până la urmă, antreprenorii se regăsesc în firme mai mari când e o perioadă de creştere, când se construieşte. Eu am continuat investiţiile, programul de a crea 100 de milionari din IT în România şi în această perioadă, dar de acum încolo mă voi dedica 100% acestui lucru şi voi fi mai activ în unele start-up-uri în care sunt prezent“, a declarat pentru ZF Andrei Pitiş.

Fitbit, care urmează să fie înghiţit de gigantul Google, l-a cooptat pe român în echipa sa de management după ce la finele anului 2016 a decis să cumpere proiectul ceasului inteligent Vector Watch, condus de Pitiş. În mai 2019 el a fost promovat vicepreşedinte al companiei.

În această perioadă de aproape patru ani Fitbit a crescut în România de aproximativ zece ori din punctul de vedere al numărului de oameni. „Am vândut Vector la graniţa dintre 2016 şi 2017. Am început în ianuarie 2017 cu 30 de oameni de la Vector, iar acum sunt aproape 300 cu totul. Bucureşti este acum al doilea cel mai mare birou al Fitbit după cel din San Francisco, centrul de aici a crescut cel mai mult“, a povestit Pitiş. El a adăugat că în România s-a ajuns la un birou în care care există funcţii absente pe alte pieţe, în care se dezvoltă proprietate intelectuală pentru toate produsele şi serviciile Fitbit.