Startup-ul Innoship, care optimizează interacţiunea dintre retaileri şi curieri, a primit o finanţare de 550.000 de euro de la GapMinder

Autor: Cristina Bellu 05.08.2020

Startup-ul Innoship, dezvoltatorul soluţiei de tip SaaS (software as a service) cu acelaşi nume, care permite businessurilor din retail şi ecommerce să-şi administreze propriile contracte de curierat şi opţiunile de livrare, a obţinut o finanţare Seed de 550.000 de euro din partea fondului de investiţii GapMinder VC, la doar şase luni de la lansarea pe piaţa locală.

”Runda Seed de 550.000 de euro pentru Innoship este un nou pas în implementarea strategiei noastre de investiţii cu focus pe companii care folosesc în mod imediat şi pragmatic tehnologia pentru a optimiza modele de business existente”, spune Cosmin Ochişor, Partener la GapMinder Venture Partners.

Concret, Innoship optimizează interacţiunile dintre retaileri şi curieri, eficientizând costurile aferente serviciilor de curierat cu până la 25% şi crescând  performanţa de livrare cu până la 15%  printr-o alocare dinamică a comenzilor în funcţie de criteriile selectate de retailer în platformă.

Algoritmii avansaţi de machine-learning ai soluţiei analizează performanţa diferitelor opţiuni de livrare din întreaga arie geografică relevantă şi punctele de livrare ale unui retailer pentru a aloca comenzile de livrare pe baza unor criterii personalizate şi a abordării stabilite de fiecare retailer.

Prin aceasta, Innoship facilitează accesul comercianţilor de toate dimensiunile la o soluţie de gestiune optimă a livrărilor, care, până acum, era disponibilă doar pentru marile platforme de comerţ electronic.

„Folosind Innoship, retailerii online pot beneficia de o soluţie bazată pe machine-learning prin intermediul căreia se optimizează fluxurile logistice, o soluţie care este foarte uşor de integrat şi creează beneficii imediate atât prin creşterea satisfacţiei clienţilor, cât şi prin optimizarea costurilor aferente transportului”, adaugă Cosmin Ochişor.

Compania a implementat soluţia Innoship pentru primii clienţi la începutul anului 2020 şi gestionează în acest moment aproximativ 20.000 de comenzi zilnice.

Soluţia Innoship poate fi integrată cu toate platformele mari de comerţ electronic, warehouse management system, ERP (enterprise resource planning), fulfillment şi marketplace active în România şi la nivel regional.

„Runda de tip Seed Investment primită de la GapMinder VC va stimula creşterea accelerată de adopţie a Innoship în rândul retailerilor activi pe piaţa românească, dar şi primii paşi ai startup-ului spre internaţionalizare, accelerând totodată dezvoltarea de noi funcţionalităţi pentru platforma sa”, spun reprezentanţii Innoship.

Startup-ul a fost fondat în 2019 de o echipă de seniori în sectorul de retail, supply chain, curierat şi IT. Partenerii-fondatori - Daniel Nicolae, Andrei Paul, Dan Ungureanu şi Robert Tănase - au o experienţă îndelungată în companii precum Orange, Penny şi Urgent Cargus. Cătălin Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi specializaţi în tehnologie din ţară şi din regiune s-a alăturat echipei în 2020, în calitate de investitor şi advisor strategie şi afaceri.

Innoship a fost asistat în această rundă de finanţare de societatea de avocati bpv GRIGORESCU STEFANICA.