Afacerile merg bine pentru Ahold Delhaize, proprietarul magazinelor Mega Image din România: Retailerul olandezo-belgian a raportat vânzări de peste 19,1 mld. euro în T2, în creştere cu 17% faţă de anul trecut

Autor: Alex Ciutacu 05.08.2020

Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul magazinelor Mega Image din România, şi-a revizuit aşteptările pentru 2020 după ce s-a confruntat cu „o cerere fără precedent” din partea clienţilor, potrivit FT.

Ahold Delhaize a raportat vânzări nete de 19,1 miliarde euro în al doilea trimestru din 2020, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea bruscă înregistrată la nivelul vânzărilor s-a datorat în principal comportamentelor de consum aflate în schimbare în timpul pandemiei şi al perioadei de carantină naţională din mai multe state.

În acelaşi timp, rezultatele din 2020 arată mai bine comparativ cu 2019 şi din cauza faptului că anul trecut compania s-a confruntat cu mai multe proteste în rândul angajaţilor din SUA, ceea ce s-a resimţit în rezultatul financiar.

Alhold Delhaize se aşteaptă acum la venituri mai mari pentru întreg anul 2020, în comparaţie cu rezultatele estimate anterior.

În România, retailerul olandezo-belgian are peste 700 de magazine, dintre care 92 au fost deschide în cursul anului 2019.