ZF LIVE Special. Gabriel Tănase, partner, technology & cyber security, KPMG în România: Riscurile cibernetice au apărut odată cu mutarea activităţilor din zona clasică în digital, iar maturitatea pieţei a crescut considerabil în acest sens

Autor: Miruna Diaconu 06.08.2020

♦ Atât persoanele fizice, cât şi companiile ar trebui să raporteze atacurile cibernetice la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Gabriel Tănase, partner, technology & cyber security, KPMG în România, spune că securitatea cibernetică este un subiect actual şi nu doar din perspectiva crizei care a determinat multe companii să îşi trimită angajaţii să lucreze de acasă, ci riscurile cibernetice au apărut odată cu mutarea activităţilor în zona digitală.

„Riscurile cibernetice au apărut odată cu mutarea activităţilor din zona clasică în zona digitală şi cresc pe măsură ce tot mai multe activităţi trec în zona digitală. Este important să judecăm în context aceste riscuri pentru că restricţiile sau măsurile de securitate excesive pot reprezenta o piedică pentru activitatea de afaceri şi este foarte important să evaluăm corect riscurile cibernetice, astfel încât să găsim balanţa potrivită pentru a merge mai departe cu activitatea în zona digitală şi a minimiza riscurile cât mai mult posibil“, spune Gabriel Tănase, partner technology & cyber security, KPMG în România, în cadrul ediţiei speciale a emisiunii ZF Live.