Un start-up american ce digitalizează documente a luat o finanţare de 30 milioane dolari

Autor: Ioana Nita 06.08.2020

PandaDoc, un start-up din SUA care a dezvoltat o suită de soluţii ce digitalizează complet fluxul de lucru pentru documentele necesare în domeniul vânzărilor – de la semnătura electronică la colectarea plăţilor, a reuşit să obţină recent o investiţie de 30 milioane dolari, aceasta fiind o a doua extensie a finanţării de serie B de 15 mil. dolari primită în 2017, scrie Techcrunch.com. 

Astfel, cele trei investiţii de tip serie B primită de start-up se ridică în total la 50 milioane dolari. Ultima rundă de investiţii a fost condusă de One Peak, în cadrul acesteia participând şi fondul de investiţii al Microsoft – M12, Savano Capital Partners, Rembrandt Venture Partners şi programul EBRD Venture Capital Investment. „Practic, atunci când iei cash mai frecvent, <<te diluezi>> mai puţin”, a declarat Mikita Mikado, CEO-ul şi cofondatorul  PandaDoc.

El a adăugat că această abordare a permis ca start-up-ul să crească într-un mod confortabil fiindcă buisnessul a devenit mult mai predictibil odată ce a depăşit pragul de 10.000 de clienţi.

În prezent, PandaDoc a ajuns la un portofoliu de peste 20.000 de clienţi, start-up-ul având o echipă de circa 330 de angajaţi în cele trei birouri din San Francisco, Belarus şi Manila.