Producători români la raft. România este cel mai mare producător de porumb din UE, dar raftul de conserve de porumb este dominat de branduri străine. „În România nu există materie primă pentru a face conserve de porumb. Porumbul din conservă este zaharat”

Autor: Florentina Niţu 06.08.2020

România se menţine pe prima poziţie în Uniunea Europeană la suprafaţa cultivată şi producţia de porumb furajer de câţiva ani, însă cultura de porumb zaharat, denumit şi porumb dulce, abia a reuşit să prindă rădăcini în România, deşi românii cumpără anual zeci de mii de tone de conserve de porumb din supermarketuri şi hipermarketuri.

„În România nu există materie primă pentru a face conserve de porumb. Porumbul din conservă este special, pentru că are un conţinut ridicat de zahăr, care îi conferă conservarea. Aşadar, importăm din Ungaria şi Polonia. (...) La nivel naţional, noi vindem zeci de mii de tone de conserve Bonduelle de porumb, brandul având cea mai mare cotă de piaţă din România”, spune Florentina Simion, cofondatoare a Serpico Trading, cel mai mare distribuitor al Bonduelle în piaţa românească.