TikTok construieşte în Irlanda un centru de date de 500 de milioane de dolari pentru utilizatorii din Europa

Autor: Eduard Ivanovici 06.08.2020

TikTok plănuieşte să construiască un centru de date de 500 de milioane de dolari (375 de milioane de lire) în Irlanda, platforma urmând să stocheze videoclipurile, mesajele şi alte date ale utilizatorilor din Europa, conform BBC.

Până acum, toate înregistrările utilizatorilor au fost stocate în Statele Unite, fiind păstrată o copie de rezervă în Singapore.

Anunţul vine într-un moment în care preşedintele american Donald Trump avertizează să interzică aplicaţia pe baza faptului că prezintă un risc la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite.

Chiar dacă ByteDance, compania-mamă a TikTok, neagă acuzaţiile preşedintelui, multinaţionala intenţionează să îşi vândă operaţiunile din SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă către Microsoft.

Anul acesta, TikTok şi-a triplat forţa de muncă în SUA, declarând că va crea în următorii trei ani aproximativ 10.000 de joburi noi în California, Texas, Floria şi New York, o creştere semnificativă de la cei 1.400 de angajaţi pe care îi are în prezent pe teritoriul Statelor Unite.

La sfârşitul lunii trecute, investitorii din cadrul ByteDance au evaluat aplicaţia video la 50 de miliarde de dolari, cu mult peste rivalul Snap Inc, care înregistrează în prezent o capitalizare de 33 de miliarde de dolari.