Premierul Orban iese la atac: Autorităţile trebuie să ducă o bătălie constantă contra clanurilor interlope. Fără milă

Autor: Gabriel Pecheanu 06.08.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că autorităţile trebuie să acţioneze „fără milă” împotriva clanurilor interlope şi că e necesar să ducă „o bătălie constantă” contra acestora.

„O bătălie constantă contra acestor clanuri care încalcă legea. Eu am transmis mesajul meu clar: fără milă”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă autorităţile au o strategie contra clanurilor interlope.

El a mai spus că Orice ilegalitate, orice activitate cu caracter infracţional trebuie sancţionate.

„Dacă e necesar, trebuie suplimentate efectivele. Dacă un şef de poliţie sau un şef de post sau un şef de secţie nu-şi face treaba şi în secţia lui e evident că funţionează activităţi ilegale trebuie schimbat fără niciun fel de ezitare şi luate măsuri severe pentru combaterea acestor clanuri”, a adăugat premierul.

Edi Pian, liderul clanului Duduianu, în vârstă de 39 de ani, a fost ucis, în noaptea de luni spre marţi, după ce a fost înjunghiat într-un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6 al Capitalei.

Florin Mototolea, zis „Edi Pian”, a fost eliberat din Penitenciarul Rahova în luna septembrie, anul trecut, fiind aşteptat la poarta închisorii cu lăutari, artificii şi şampanie.

Emi Pian le-a transmis, atunci, cunoscuţilor că s-a întors mai puternic din închisoare. „Rana m-a întărit mai rău decât eram vreodată. Nu cu altceva. Caracterul mai puternic şi poftă de viaţă până la 100 de ani”, a spus Emi Pian, când a fost eliberat.