ZF Live. Ciprian Dan, preşedintele ABSL: Companiile din industria de outsourcing nu au suferit din cauza pandemiei de COVID-19. „Companiile mari încep să îşi regândească structura de costuri şi atunci fie îşi construiesc un shared service center în o ţară low-cost, fie îşi externalizează serviciile.“

Autor: Ramona Cornea 07.08.2020

Companiile din industria de outsourcing din România nu au fost afectate foarte mult de pandemia globală de COVID-19, ba chiar se aşteaptă la o creştere uşoară a veniturilor, de 5%, anul acesta, preşedintele Asociaţiei Business Services Leaders (ABSL).

„Eu cred că industria va fi în creştere în următorii cinci ani de zile şi sper şi la o creştere uşoară, de 5%, chiar şi anul acesta. Din cauza crizei, companiile mari încep să îşi regândească structura de costuri şi atunci fie îşi construiesc un shared service center în o ţară low-cost, fie îşi externalizează serviciile. La noi în industrie companiile nu au suferit foarte mult din cauza COVID-19, au fost stagnări. În principiu, angajaţii din industria noastră nu au suferit“, a spus Ciprian Dan în cadrul emisiunii de business ZF Live.