ZF Deschiderea de astăzi. Lucian Isac, Estinvest: Sper ca Finanţele să vândă din nou titluri de stat prin Bursă, să nu mai aştepte cinci ani cum au făcut acum

Autor: Tibi Oprea 07.08.2020

♦  Estinvest a intermediat tranzacţii de 276 mil. lei în primele şapte luni din 2020, asigurându-şi o cotă de piaţă de 2%.

Lucian Isac, director general al casei de brokeraj Estinvest, intermediar cu o cotă de piaţă de 2% la Bursa Română, consideră că subscrierile pe care românii le-au făcut în cadrul ofertei de titluri de stat emise de Ministerul de Finanţe demonstrează că piaţa de capital repre­zintă o variantă viabilă de finanţare a statului ro­mân şi speră ca Finanţele să vină cât de curând cu o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie la Bursa de Valori Bucureşti.

„Pentru mine este o mare bucurie ce s-a întâmplat în cadrul subscrierilor pentru titlurile de stat emise de Ministerul de Finanţe. Vom vedea până la închiderea emi­siunii cum se vor mai manifesta investitorii, dar până acum subscrierile s-au împărţit în mod egal. Jumătate sunt cele în euro şi jumătate echivalent în lei.