Holde Agri Invest, prima companie din agricultură de la Bursa românească, investeşte într-un start-up care digitalizează operaţiunile fermelor agricole

Autor: Cristina Bellu 07.08.2020

Holde Agri Invest, prima companie din agricultură care urmează să se listeze din toamnă la Bursa de la Bucureşti, devine partener strategic pentru AgroCity, companie locală din domeniul tehnologiei, ce a dezvoltat un software care îi ajută pe fermieri să-şi gestioneze toate datele şi activităţile, contribuind astfel la un control sporit precum şi la creşterea productivităţii şi a profitabilităţii.

„Agricultura este un sector strategic al economiei româneşti, dar care încă nu beneficiază suficient de digitalizare. Credem în agricultura durabilă şi performantă iar pentru a realiza acest lucru, este esenţial să ne bazăm pe tehnologie. Când am înfiinţat Holde, ne-a fost clar că exploatarea terenurilor va fi doar una dintre direcţiile activităţii noastre, cealaltă fiind investiţiile în companii şi startupuri ce dezvoltă tehnologii agricole de ultimă generaţie”, explică Iulian Cîrciumaru, preşedinte consiliu, Holde Agri Invest.