Luarea de ostatici din nord-vestul Franţei s-a încheiat: Agresorul a fost reţinut

Autor: Mihai Draghici 07.08.2020

Individul care a sechestrat mai multe persoane într-un filială bancară din oraşul francez Havre a eliberat toţi ostaticii, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de cotidianul Le Figaro şi de postul France Bleu Normandie.

Ultimul din cei şase ostatici a fost eliberat joi în jurul orei 23.00 (24.00, ora României), au declarat sursele citate.

Agresorul, în vârstă de 34 de ani, s-a predat autorităţilor şi a fost reţinut. Nicio persoană nu a fost rănită.

Luarea de ostatici a început joi după-amiază într-o filială a Băncii BRED situată în centrul oraşului Havre, în nord-vestul Franţei. Cele şase persoane luate ostatice au fost eliberate treptat, în cadrul negocierilor cu autorităţile.

Potrivit cotidianului Paris-Normandie, agresorul, înarmat cu un pistol, formulase revendicări referitoare la situaţia poporului palestinian. Autorităţile suspectează că are probleme psihice. În trecut, individul a fost condamnat penal pentru răpire şi deţinerea ilegală a unei arme.

"Felicitări şi mulţumiri forţelor de ordine!", a reacţionat la finalul luării de ostatici primarul oraşului Havre, fostul premier Edouard Philippe.